جشنواره سوم ملاك بسيار مناسبي براي ارزيابي هنر واقعي بين هنرمندان استاني است

به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري، صادق عوض زاده با بيان اين مطلب افزود: ساخت و توليد اثر هنري و توليد ايده هاي بي بدليل و مناسب با رسالت اين نهاد و اقتضائات ديني و اسلامي متحمل هزينه هاي فراوان و زحمات زياد است، ضمن اين كه تشويق و ترغيب هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر از ضروريات است.
وي اظهارداشت: جشنواره توليدات استاني مويد هم افزايي و استفاده از تجربيات و آشنايي هنرمندان با آخرين روش هاي توليد و تكامل در آثار نقش مهمي ايفا مي كند.
رييس حوزه هنري استان خوزستان با اشاره به ارسال آثار هنرمندان خوزستاني به جشنواره سوم ادامه داد: كارشناسان و مسئولان واحدهاي فرهنگي ـ هنري حوزه هنري خوزستان با برنامه ريزي منظم پس از سامان بخشي به آثار توليد شده در دو سال اخير در كل بيش از 170 اثر در تمامي رشته هاي معرفي شده در جشنواره ارائه نمودند كه نسبت به دوره قبل 25 درصد افزايش داشته است.
عوض زاده بيان كرد: تعداد آثار به تفكيك رشته ها به ترتيب در رشته هنرهاي تجسمي تعداد 131 اثر، در رشته هنرهاي تصويري 13 اثر، در رشته موسيقي 6 اثر، در رشته تازه هاي نشر 17 اثر، در بخش رسانه هاي ديجيتال 1 اثر، در رشته ادبيات 3 اثر و در رشته هنرهاي نمايشي 3 اثر به دبيرخانه هاي تخصصيي جشنواره توليدات استاني ارسال شده است.
وي تصريح كرد: ايده هاي مناسب هنرمندان و شناسايي هنرمندان متعهد و ايجاد حس حقيقت خواهي آنان و توليد اثر در اين راستا ثبات و تداوم فعاليت هاي نيروهاي اجرايي و كيفي بودن آثار از دلايل مهم افزايش آثار ارسال شده از سوي هنرمندان استان خوزستان بوده است.
عوض زاده گفت: مسلم است كه خلق اثر ارزشمند، بسيار كاربردي تر و اثر بخش تر از تمامي فعاليت هاي مقطعي و جشنواره اي است، جشنواره زدگي از معظلاتي است كه بر تفكرات و ايده هاي هنرمندان تاثير نامناسبي دارد به گونه اي كه تشخيص سره از ناسره هنر با مشكلاتي همراه است، از آن جا كه جشنواره توليدات استاني در چارچوب مشخص و هدفمند و در قاب هنر ديني بنا شده است و معيار انتخاب اثر بر پايه آموزه هاي اسلامي و مكارم اخلاق انساني استوار گرديده، لذا مي توان گفت كه جشنواره توليدات آثار ملاك بسيار مناسبي براي ارزيابي هنر واقعي بين هنرمندان قلمداد مي شود، از طرف ديگر ارتباط با هنرمندان با يكديگر و انتقال مفاهيم و تجربيات ارزنده از طريق جلسات، نشست ها، بازديدها و تعاملات به سهولت انجام پذير خواهد شد كه در صورت سامان بخشي مناسب اين مهم تاثيرات مثبتي بر آثار توليدي خواهد گذاشت.
وي با اشاره به تفاوت جشنواره سوم با جشنواره هاي قبلي افزود: جشنواره سوم نسبت به دو جشنواره قبل قدرتمندتر شده است، گواه اين مدعا تفاوت آثار و تمركز زدايي كميته هاي تخصصي و دبيرخانه هاي آن و استفاده از اساتيد برجسته و داوران با سابقه و رعايت احترام به تمامي آثار توليد شده است.
وي ادامه داد: اعتقاد داريم پيش از هر جشنواره و يا معرفي هر اثر لازم است تفكرات و ايده هاي صحيح براي هنرمندان تبيين شود و افكار آنان را بيش از پيش بر مدار كرامت استوار نمود تا رفتار و منش آنان تبديل به يك شخصيت عالي و ارزشي شود و بر آن اساس آثار منتج شده به توليد تعالي گردد.
عوض زاده بيان كرد: ساز و كار مناسب تقسيم كميته ها علاوه بر جلوگيري ازانباشته شدن همه آثار در پايتخت يا يك استان در روند مثبت داوري ها، تخصص بخشي بيشتر و جلوگيري از حاشيه تأثير بسزايي دارد. همچنين ورود رسانه ديجيتال به عرصه رقابت به عنوان يك رشته تخصصي و حمايت گر از فعاليت هاي اقدامي بسيار مناسب و ارزشمند است.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد